S.A.M.U.R.A.I.

S A M U R A I Aizat dia sangat menyakitkan hati Mulut memang laser Rambut bukan main panjang menyerupai rambut seorang samurai zaman Jepun dulu Melur rasa tergugat dengan kewujudan sepupunya itu Sungguh Sombong da

  • Title: S.A.M.U.R.A.I.
  • Author: Dekna Lee
  • ISBN: 9789670657714
  • Page: 394
  • Format: Paperback
  • Aizat, dia sangat menyakitkan hati Mulut memang laser Rambut bukan main panjang menyerupai rambut seorang samurai zaman Jepun dulu Melur rasa tergugat dengan kewujudan sepupunya itu Sungguh Sombong dan kasar sekali perwatakannya Maklumlah, Aizat itu graduan sekolah juvana.Sepanjang tinggal bersama keluarga Melur, ada saja pergaduhan yang sengaja dicetuskan oleh AizatAizat, dia sangat menyakitkan hati Mulut memang laser Rambut bukan main panjang menyerupai rambut seorang samurai zaman Jepun dulu Melur rasa tergugat dengan kewujudan sepupunya itu Sungguh Sombong dan kasar sekali perwatakannya Maklumlah, Aizat itu graduan sekolah juvana.Sepanjang tinggal bersama keluarga Melur, ada saja pergaduhan yang sengaja dicetuskan oleh Aizat Melur Sampai besar pun kau kena panggil Melur ek Tak ada nama glamor ke Kesiannya aku kat kau Aizat Jangan panggil nama sayalah Melur Habis tu kalau aku tak panggil kau Melur, aku nak panggil kau apa Telur AizatFitnah tiba tiba merebak semenjak kemunculan Aizat di rumah Melur Aizat dan Melur diarah menikah Melur membantah Macamlah aku hadap sangat nak kahwin dengan kau Muka kau tu tak dapat aku beza dengan muka monyet belakang rumah Nyet lagi lawa Dahlah banyak mulut Sakit otak aku Nama pulak Melur Klasik habis Aku menikah dengan Jasmin lagi baiklah Aizat Hei Ingat saya nak kahwin sangat dengan awak Entah entah hari pertama nikah dengan awak, saya dah kena tetak Bukan boleh kira awak ni Bekas budak sekolah jahat, kan MelurMereka disatukan juga walaupun sering bertelingkah Melur mula jatuh hati dengan Aizat Namun, ada saja dugaan yang melanda saat mereka baru mengecap bahagia Kebahagiaan mereka direnggut seseorang.Melur menyalahkan Aizat atas segala yang telah terjadi Aizat pergi membawa hati Siapa yang menyebabkan mereka berpisah Bagaimana kesudahannya Mampukah sekuntum bunga melur menjadi penyeri

    • S.A.M.U.R.A.I. : Dekna Lee
      394 Dekna Lee
    • thumbnail Title: S.A.M.U.R.A.I. : Dekna Lee
      Posted by:Dekna Lee
      Published :2019-06-22T18:52:24+00:00

    About "Dekna Lee"

    1. Dekna Lee

      Dekna Lee Is a well-known author, some of his books are a fascination for readers like in the S.A.M.U.R.A.I. book, this is one of the most wanted Dekna Lee author readers around the world.

    928 thoughts on “S.A.M.U.R.A.I.”

    1. Announcement before review: N nak jual buku ni for RM17. Pada sesiapa yang berminat, boleh lar PM :)Memang sangat awesome!!! Tiada part yang membosankan dan tiada watak yang menjengkelkan. Mujurlah baca time weekend, so dapatlah baca tanpa sebarang gangguan. Kalau ada gangguan pun, rasanya memang tak akan dilayan melainkan kalau nak kena ‘sembur’ dengan NPenuh dengan ayat-ayat yang tak sangka akan keluar. Kalau baca ni sambil minum air, rasanya mahu mati tersedak. Macam tak sangka ni novel D [...]


    2. 3.8 bintang :-) Peningkatan yang ketara berbanding dengan novel-novel sebelum ni. Walaupun masih dalam kategori 'fluffy' dan 'light reading', tapi untuk naskhah ini berjaya mengikat saya untuk membacanya tanpa skip. Dan penulis berani mengambil pendekatan yanh berbeza untuk watak-watak dan latarbelakangnya. Kisah orang kampung yang lebih dekat dengan kita berbanding kisah orang kaya yang tak terjangkau dek kita. Lagi mudah untuk kita merasai dan memahami kehidupan watak-wataknya. Dan walaupun ga [...]


    3. hehehehesukalah jalan cerita yang simple sepanjang membaca mesti tergelak2 kelakar ok watak Aizat dan Melur yang paling tak sangka watak aizat tu la garang kasar kurenggg adaptapi bila dah kahwin ngeeeee 240' his change XD terkujat sayaxdpt 360' sbb ada lg sifat sengal dia watak melur pulak lepas kawin alahai ngadakan menangis aja nak suruh pujuk la tuuuu konflik biasa je dan tak lama pun mana boleh lama2 nanti rindu naskah kali ini best ringan


    4. Review #samurai by #deknaleeI 'm done. Mengambil masa 3hari utk habiskan. 1st apa yg koi boleh katal ni best! Ceritanya lain dr lain. Heronya org biasa-biasa dan heroinnya juga orang biasa-biasa.xperlu nak kaya raya darjat untuk kecapi bahagia.Kerna kelainnya itu membuat koi xboleh stop baca bila dah koi dah buka. Overall cerita mmg menarikt boleh dihadam. Koi baca dan follow cik penulis dr novel hantu punya bos. Dan novel ini menyerlah kematangannya dan variasinya dalam bidang penulisan. Well [...]


    5. awesome! best giler!!!arghh memang jd fav aku lah buku niwatak aizat tu memang perghhh arh! giler cool! (haha)mase sebelum kahwin, bkn main ckp kasar nk mampos dgn melur bila lepas kahwin, perghhh melting! (HAHAHA)akhir kata, tahniah kat writer sbb berjaya hasilkan buku yg kena giler dgn selera aku ni hehe


    6. Dari awal sampai ke klimaks tu, cerita ni sweet saja. Memang terhibur dengan Melur, Aizat, mak abah Melur, abang-abang Melur, Ijai, Nora, malahan Leha dan Maya. Memang nak bagi 5 bintang dah. Tapi bila nak sampai klimaks, hati rasa tak sedap. Dah boleh agak akan berlaku sesuatu yang boleh masuk kategori buruk.Kemudian macam roller-coaster, bila dah di puncak, mestilah turunkan. Tapi sayangnya, sikap Melur pada waktu ni membantutkan hasrat hati nak teruskan bacaan.Mungkin ada yang akan kata, buka [...]


    7. Habisnya pembacaan samurai maka habis la kisahaizat dan melurmacam sayang la pulak kn hihikau aku itu bhs biasa bagi aizat pada melur tapi pada melur aizat ni kasardia nk percaya aizat sayang dekat dia pnssh nak percaya ye la dah setiap kalibertemu setiap kali masing2 bersuarammg gaduh aje kejenyaKata aizat nnt kau jgn mati terkejut dengan bahasa baru aku hahahaKu yg terkejut ok bila aizat mula panggil melur sayanghihihi meremang bulu roma si meluryg paling kelakar nk berlakon xjd kakaka ok seri [...]


    8. Book #78 - 2015masih mengekalkan cinta komedi. very entertaining. saya rasa watak melur hidup dalam cerita ni. saya memang tak kering gusi. mulanya i thought cerita ni serious. mungkin sebab tajuknya. Aizat yang misteri, mulut longkang di awal cerita kemudian jadi romantic, mulut manus bergula. but setelah sesuatu terjadi kepada melur, saya dah tak berapa jadi interested. pengakhiran yang sangat familiar. but overall it's a good read. bagi readers yang sukakan romantic comedy lah ☺️


    9. Rating: 3.5Jalan cerita lain dari yang lainTak de watak Hero berjawatan CEOTak de watak Heroin yang tertindasGood job utk penulis sebab boleh buat jalan cerita lain dari yang lainMacam realiti kehidupan Yang ada watak Heroin yang brutal, sempoi, kelakar, relaks, emo, cemburu + manje tak derr manje tak jalan la jalan cerita kan???Watak Hero bila baca tak de fikir dia seorang kacak tapi seorang yg sedap di pandang + menyenangkan hati ala2 samurai boleh laaaCuma sedikit kelemahanPage 160: penulis t [...]


    10. ohhh im so in love with this book xcukup 5 bintang!! sy bg 10 terus!!! tq kak #deknalee sooooooo sweet si aizat ni walaupun cara sweet dia kasar nak mampos! hahahahaha.ke my hubby! xreti nak expresikan sweet dia tu dkt kita.s nak ulas pjg2 baca la sndri xrugi membelinyaxde kisah org kaya jawatan ceo naik ferarri bagai.kup la naik basikal lama yg cabuk nak bwk gadis kesygn kemana dia nak pegi cute!! lagi2 bab alasan nak teman melur beli brghahahatest baju lg laaahaishhhttel!!!


    11. Masa mula2 bca tu okaylah boleh naikkan aura then gelak jugalah masa part2 lucu especially masaAsalehei ah lehei leha patah leher, lagu ni bgi yg dah ada msa zaman tu mmg tahulah, sepa x ingat lagu femes niBila makin ke dalm aik ? Knp mcm boring jak niPart bikin panas masa melur salahkan samurai psal kejadian tu Alahai mata otak kau budak kecikOverall, for me cita ni x dah lah best sgt. Dan kurang dri segi ilmu agama. X seimbng


    12. Best sangatt !! rasa macam xnak habiskan baca.bab sayang laaaaahahahah aizat tu sweet bangett jasmine lak cutee hahah dapat bygkn betapa hensemnye dak aizat tu.hiksss xD btw, all the best sis ! I like ur novels ! heheee *benfriella*


    13. lain dr yg lain.riously walau takde hero kaya raya tp sgt teruja nak baca sampai habissabass dekna lee.hiburkan




    14. Kisah cinta yang kelakar Seorang samurai keding dengan minah manja yang cengeng Memang lain dari kebiasaan Hero yang keluar sekolah juvana, lepas tu sanggup berhenti kerja demi berada dekat dan memikat heroin Heroin pula gadis kampung yang manja, tak berkerja dan sangat brutal Babak-babak sweet dengan cara yang brutal, sedikit konflik dan pengakhiran yang ohsem #samurai #deknalee #lovenovel #novelmelayu #novelcinta #lovenovel #bookstagram #hobisaya #bookworm #bookreview #booklover #reviewbukuole [...]



    15. Easy read! Sweet!Aizat a.k.a Samurai bermulut lazer. Melur selalu menangis kerana mulutnya. Tetapi dia telah menyatakan persetujuannya untuk berkahwin dengan si Samurai. Lama-kelamaan hatinya mula cair dengan Samurai. Bila sudah bernikah, Samurai bertukar menjadi sangat romantis. Hatinya lebur dengan kelembutan dan kasih-sayang si Samurai. Rupa-rupanya Aizat telah lama mencintai Melur. Tetapi musuh masa lalu Aizat mahu menyakitinya. Jali tidak puas hati Aizat bahagia. Melur jadi mangsa. Melur ke [...]


    16. Perangai Aizat ni kan sebiji macam JebatCerita yang lain daripada yang lain. Hero kurus keding biarpun tetap handsome Tapi Aizat jauh sangat dari kata sempurna Melur pulak luruuuuss bendul betol Overall saya suka lucu geram sweet sedeh semua saya dapat dalam satu buku thanks for the very good book, writer


    17. as salam.ak hai pulak bila saya layan novel nihehhehee best sangat novel ni tau storyline lari drpd klise kehidupan kotarayajauh lari drpd kisah anak org kaya watak utama just pekerja kilang! yes kerja kilang beb! unikkan? i love this story so much!! hahahaha. heycomended baca tau peace


    18. Samurai & Melur.ohsem! giler suka dgn watak herox kaya raya, x kerja hebat, tp melekat dlm hatiSebelum kawen dorg dh mcm Tom & Jerry, tp lpas kawen, alahaiiii suka ;Dtahniah Deknater ni mmg ohsem!p/s: akak pon nk pura2 pengsan dpn Aizat jgak lahhh ahakkkkkss ;D





    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *