Cinta Kontrak

Cinta Kontrak Oi cicak kobeng Ayat aku tu Yang kau sibuk sibuk ciplak buat harta sendiri pulak apahal Ayat aku tu milik aku secara rasmi tau tak Aku semburkan ayat ayatku dihadapan wajahnya Nur Alia Airysha seoran

  • Title: Cinta Kontrak
  • Author: Nurul Ain Syuhada
  • ISBN: 9789670246031
  • Page: 275
  • Format: Paperback
  • Oi cicak kobeng Ayat aku tu Yang kau sibuk sibuk ciplak buat harta sendiri pulak apahal Ayat aku tu milik aku secara rasmi tau tak Aku semburkan ayat ayatku dihadapan wajahnya.Nur Alia Airysha, seorang gadis yang datang dari kampung ke Kuala Lumpur dengan niat untuk mengumpul duit demi keluarga dan membiayai kos pembelajarannya Dengan bantuan sahabat Alongnya, Kak Y Oi cicak kobeng Ayat aku tu Yang kau sibuk sibuk ciplak buat harta sendiri pulak apahal Ayat aku tu milik aku secara rasmi tau tak Aku semburkan ayat ayatku dihadapan wajahnya.Nur Alia Airysha, seorang gadis yang datang dari kampung ke Kuala Lumpur dengan niat untuk mengumpul duit demi keluarga dan membiayai kos pembelajarannya Dengan bantuan sahabat Alongnya, Kak Yati, Airysha bekerja di sebuah butik terkemuka yang dimiliki oleh Datin Aleeya.Muhammad Danial Franz, seorang pemuda kacukan Perancis yang berkelulusan dari luar negara kembali ke Malaysia dan bekerja di bawah daddynya, Dato Eddy disebuah syarikat besar.Takdir menemukan Airysha yang brutal dengan Danial yang ego di butik mommy Danial, Datin Aleeya Danial cuba mendapatkan Airysha tanpa merendahkan egonya Danial membawa Airysha untuk bertemu orang tuanya untuk dikahwinkan Tetapi perkahwinan ini bersyarat Kontrak yang direka Danial dipandang remeh oleh Airysha.Disaat akad nikah hampir tiba, Airysha menyusun strategi untuk lari , Airysha mengambil keputusan untuk membatalkan kontrak tersebut Lantas sekeping kertas yang tertera kontraknya, dibuang Apa yang bakal terjadi seterusnya Adakah perkahwinan masih diteruskan Bagaimana kehidupan Airysha selepas ini Adakah masih terkurung disangkar yang disaluti emas Bahagiakah dia Bagaimana pula penerimaan Danial terhadap perangai brutal Airysha Bila senduk bertemu kuali, bila api bertemu sumbu bom, apa yang akan terjadi Kontrak Kontrak Kontrak Tu je yang kau tau nak sebut Yela Yela Aku yang buang Aku tak puas hati dengan syarat syarat dia Ada ke aku sebagai seorang perempuan, kena tido atas sofa Kau ni manusia takde hati, takde perut selorohku Dalam masa yang sama, aku cuba melepaskan diri daripada rangkulannya Danial mendengus perlahan.

    contoh cara isi kontrak kerja antara majikan dan pembantu contoh cara isi kontrak kerja antara majikan dan pembantu rumah Michelle Ziudith bahasa Indonesia Biografi Michelle Ziudith lahir pada Januari di Medan, Indonesia Michelle Ziudith mengawali kariernya lewat ajang Miss Celebrity pada tahun . Sinetron pertama yang dibintanginya adalah Arti Sahabat, berperan sebagai Ajeng palsu bersama dengan Steven William, Yuki Kato, Nina Zatulini, Cut Meyriska, dan Kevin Julio. Kariernya mulai bersinar saat dia bermain dalam sinetron Love in Azlee Khairi Bahasa Melayu, ensiklopedia bebas Kehidupan dan kerjaya Azlee merupakan anak kedua daripada enam orang adik beradik Beliau pernah menjadi pemain bola sepak untuk pasukan negeri Perak FA. Pada malam Anugerah Drama Festival Kuala Lumpur yang dianjurkan buat pertama kali pada Februari , beliau telah merangkul Anugerah Pelakon Drama Lelaki Pilihan untuk drama Love You Mr Arrogant. mereka punya So, siapa siapa yang ada nak drop link blog korang atau kawan kawan atau siapa siapa je, bolehlah drop link dekat komen eh But one thing, make sure owner blog izinkan. Keith Foo Bahasa Melayu, ensiklopedia bebas Keith Foo lahir Foo Chuan Chin Januari ialah seorang pelakon lelaki Malaysia yang mencipta nama sebagai pelakon di Indonesia dan juga seorang warganegara Malaysia Beberapa buah filem yang melibatkan dirinya di antaranya adalah Mati Suri , Paku Kuntilanak, Bidadari Jakarta , Pengantin Pantai Biru dan X The Last Moment . Nonton Home Original Premium Sinetron pengetahuan Jenis jenis Transaksi Valas a Cash, yaitu penyerahan dana dilakukan pada tanggal hari yang sama dengan tanggal hari diadakannya transaksi kontrak. Putih Abu Abu bahasa Indonesia, ensiklopedia bebas Original Soundtrack Putih Abu Abu adalah album musik kompilasi yang diproduksi oleh Screenplay Music Factory Indonesia Album ini merupakan soundtrack dari sinetron berjudul sama Putih Abu Abu.Lagu lagu bergenre pop ini, dinyanyikan oleh Blink, dan band dalam sinetron Putih Abu Abu.Sinetron ini bekerjasama dengan KFC, Screenplay Productions Music Factory Indonesia. DEMI CINTA INI RANCANGAN PENGAJARAN INDIVIDU RPI . PENGENALAN . Definisi dan Konsep Rancangan Pendidikan Individu RPI adalah satu program yang berkaitan dengan Pendidikan Khas dan perkhidmatan yang dibentuk khusus bagi memenuhi keperluan pembelajaran murid dengan keperluan khas. Contoh Surat Pengunduran Diri Resign Bagus dan Halus Halo semuanya, selamat datang di ceritaihsan.Kali ini kita akan membahas tentang contoh surat izin contoh surat pengunduran diri yang baik dan benar.Pada kesempatan sebelumnya kita telah membahas tentang contoh surat izin tidak masuk sekolah dan cara membuatnya Langsung saja kita bahas bagaimana surat izin pengunduran diri tersebut.

    • Cinta Kontrak - Nurul Ain Syuhada
      275 Nurul Ain Syuhada
    • thumbnail Title: Cinta Kontrak - Nurul Ain Syuhada
      Posted by:Nurul Ain Syuhada
      Published :2018-06-26T09:17:12+00:00

    About "Nurul Ain Syuhada"

    1. Nurul Ain Syuhada

      Nurul Ain Syuhada Is a well-known author, some of his books are a fascination for readers like in the Cinta Kontrak book, this is one of the most wanted Nurul Ain Syuhada author readers around the world.

    168 thoughts on “Cinta Kontrak”

    1. Ayat-ayat & situasi banyak yang kelakar & buat orang tersengih sorang-sorang.Tapi sayangnya, bagi saya inilah contoh cerita yang takde mesej.Nampak macam penulisnya agak celaru dengan apa yang dia cuba nak sampaikan.Mintak maaf cakap tapi bab menutup aurat disentuh secara superficial; hanya bertudung & berbaju labuh & tak ketat. Macam clash dengan tingkah laku heroin. Sebab tu saya kata bercelaru.Bila baca profil penulisnya, baru 19 tahun, barulah faham kenapa banyak isu disentuh [...]


    2. bagi golongan remaja, mgkin buku ni on TOP of their fav novels, tp bagi aku yg dah remaja purba ni, kurang masuk dgn jiwa aku.apapun, teruskan usaha lagi adik Ain! no offense eh! ^__^


    3. Penulis: Nurul Ain SyuhadaPenerbit: Karya Seni EnterpriseISBN978-967-0246-03-1Harga: RM20.00 / RM23.00M/S: 586Cetakan 2 – Julai 2011“Bila senduk bertemu kuali, bila api bertemu sumbu bom, bila cinta bertemu tuannya.”Sudut pandang Kak Chik:Terpandang saja tajuk novel terus teruja nak beli dan bila dah sampai di tangan buku ni dulu yang disambar dan dibaca. Kalau karya yang kahwin paksa atau ala-ala kahwin kontrak ni macam dah kena baca la pulaHe.he.he….Gambaran kehidupan Alia Airysya diol [...]


    4. Secara jujur, saya stress baca novel ini. Perwatakan heroin bukan kriteria yang saya suka. Apapun, harap penulis akan hasilkan novel yang lebih baik daripada novel ini pada masa akan datang.


    5. Danial & AiryshJalan cerita ok cuma susunan ayat & tatabahasa agak kurang teratur (aku rasa di sini editor juga patut memainkan peranannya). Aku kalau boleh, lebih suka novel Melayu, menggunakan bahasa Melayu sepenuhnya sebab banyak berlaku bila dicampur aduk dengan bahasa Inggeris, penggunaan bahasa Inggeris itu kurang sesuai digunakan (bahasa rojak + vocab yang salah) dan agak kurang seronok membacanya walaupun jalan ceritanya amat menarik sekali (ada ketikanya, perkara sebegini boleh [...]


    6. the best ever I had!!sy tabik spring r kt Airysha sbb dpt ubah DanialSy bleyh bayang betapa handsomenyer DanialKalaulah sy dpt hubby mcm Danial kan besthehehhehehI wish my dreams become true=)


    7. childish yang amat novel ini. and heroin bertudung labuh tetapi attitude tidak mencerminkan langsung tapi perwatakan kepada mereka yang nak release tension boleh la baca novel ni


    8. Kelakar sangat tetapi heroin terlalu kasar at certain times. Kesian dengan Danial saja.Cerita Cinta Kontrak ini boleh kebudak-budakan sikit but tahapnya masih boleh diterima oleh Joy walaupun Mak Som yang siap hafal lagu Taylor Swift itu sangat illogical. Anyway, I did enjoy this story.Oh ya, satu isu lagi. Tajuk novel yang berkaitan dengan kontrak, disebut 1-2 kali sahaja dalam novel dan lepas itu tak ada mention langsung. Pelik.


    9. Berjaya juga habiskn novel ni.Pendapat saya ialah novel ni biasa2 saja. Tak suka watak heroine yang pakai tudung labuh tapi bercakap kasar giler ngan suami dia.Macam tak tahu dosa pahala. Watak hero dan heroine nampak macam tak matang especially bila mereka bergaduh, rasa macam baca kisah percintaan budak belasan tahun sahaja:(


    10. Sy x suka ngan ayat dlm novel ni. Betulla ramai yg kata kebudak²an. Jln crita mcm kalut. sy mmg x selesa dgn ayat dlm ni


    11. hasil karya yg sgt kurang matang - sorry to say!bahasa dan gerapan bercelaru sana sini. cara penulisan mcm kebudak-budakan! dah lah cerita ni tak ade mesej nak di sampaikan n paling tak berkenan dgn watak heroin - ok malas nk komen lagi! sangat frustrating with this novel!oh puhleshhh karya mcm ni tak ade kena edit ke?terbeli sbb trpengaruh dengan label dari Karya Seni menaubatkn novel ni sebagai terlaris! sesalan yg tak terungkap - i should have read reviews from GR first sebelum beli kat keda [...]


    12. untuk karya pertama penulis nurul ain syuhada, mmg agak kurang menyengat. saya tak berapa suka dgn sikap heroin yg ada kalanya matang dan kebudak-budakan. tapi jgn terpengaruh dgn komen saya. lain org lain taste bukan? so, pada penulis keep it up. :)


    13. cerita ni mmg funny. lepas habis baca, tgk la profile penulisnya dan sgtlah t'kejut sbb penulisnya bru berusia 18 tahun. certain part mmg agak childish tapi sumpah gila klaka. happy endingx rugi baca. :D



    14. Buku ini lebih sesuai untuk pembaca remaja but not an old birdie like me. Ianya satu percubaan yang bagus dari penulis muda. Keep up the good work.



    15. readers hanya dimomokkan dengan kisah cinta n babak2 yang kelakar saja. penulis muda sepatutnya memartabatkan sastera bahasa or selitkan pengajaran dalam novel. terasa kosong dan kebudak-budakan.




    16. Ibu! Rasa macam nak terjun laut! Terseksa la kalau macam ni. dengan kontrak tak matured tu lagi! Hampeh punya engineer! Pergi blaja tinggi-tinggi sebab nak create kontrak bebudak camtu ke? Kalau aku jadik pengarah universiti cicak kobeng tu, ku tendang jauh masuk gol mamat ni!Nur Alia Airysha, seorang gadis yang datang dari kampung ke Kuala Lumpur dengan niat untuk mengumpul duit demi keluarga dan membiayai kos pembelajarannya. Dengan bantuan sahabat Alongnya, Kak Yati, Airysha bekerja di sebuah [...]



    17. Alia Airysha dan Muhammad Danial Franz asyik bertegang urat bila bertemu. Tapi itu yang buat Danial teringat dan mula jatuh cinta. Dia akhirnya minta mami dan papanya untuk mengahwinkan mereka secepat mungkin. Hidup mereka sentiasa saja penuh dengan riuh-rendah, sakat-menyakat, bergaduh, merajuk dan berkecil hati. Mereka mencari titik penyesuaian. Bila hati mula serasi, dugaan timbul. Nabila berkeras mahu memiliki Danial dan Airysha telah bersetuju untuk merelakan. Dia tidak yakin rasa hatinya u [...]


    18. Airysh & DanialSaya setuju dengan pendapat MamaErra tentang novel niNi pendapat MamaErra:"Jalan cerita ok cuma susunan ayat & tatabahasa agak kurang teratur (aku rasa di sini editor juga patut memainkan peranannya). Aku kalau boleh, lebih suka novel Melayu, menggunakan bahasa Melayu sepenuhnya sebab banyak berlaku bila dicampur aduk dengan bahasa Inggeris, penggunaan bahasa Inggeris itu kurang sesuai digunakan (bahasa rojak + vocab yang salah) dan agak kurang seronok membacanya walaupun [...]


    19. Rasanya aku faham perasan watak Airysha yg pernah ditanya & dipandang semacam bila pakaiannya menutup aurat as in bertudung labuh berbaju labuh & etc tapi perangainya tak seperti yang sepatutnya. maknanya pemakaian tu haruslah selari dengan perangai.tapi rasanya as long as dia tak buat sesuatu yg menyalahi hukum syarak, apa salahnya dia bertudung labuh walaupun perangai gila-gila, ganas, kasar, selamba hadap. well this is just my two cents :) Over all its a good read! Cukup masam manisny [...]


    20. Cerita ni, bagi EN oklah ada jalan cerita tersendiri dari sudut pembacaan agak santai tapi bagi EN, cara penceritaan agak semak sikit sebab fokus pada sudut pandangan tu agak susah nak agak. Kadang2 penulis Nurul Ain Syuhada ni, mengunakan 'POV1' & 'POV3' dalam novel Cinta Kontrak ni. Ia agak tidak dapat fokus kat situ. Then, Monolog tu banyak sangat sampai watak sampingan tu, penulis ada tulis rasa hati. Tapi syabas kepada penulis yang berani menonjolkan kelainan dalam novel ini. Kelainan d [...]


    21. Ulasan saya sama dengan dengan Ras--cari review dia somewhere dalam banyak2 review buku ni. Tak na bagi link--. (sebab tiba-tiba keluar ulasan dia kat timeline dan rasa sama. Tak sampai hati nak tulis tapi itulahCuma, bila ada penulis baru yang teruja terbitkan buku sendiri dalam kekaguman (at least mereka ada buku, ko hado?) ada rasa kasihan. Yang pasti, sila terus tulis buku, jangan putus asa. after all 'road to success is always underconstruction' dan~ jaga kualiti bukan untuk populariti/kuan [...]


    22. gaya penulisan yang serabut dan sgt klise. annoying pon ye, family planning pon kene jadi plot cerita jugak ke? seriously, the moment dia dah baik dengan suami dia,dah abes dah cerita ni patutnya. kata kahwin kontrak kan? nk guna english tu boleh, tp kan mmg mengarut kesalahan bahasa yang ada dalam novel ni. bahasa sangat teruk. kesimpulan, menyesal beli.


    23. nak jual buku ni rm 8cam yang orang lain cakap, bila baca rasa confused kejap. aurat cover dah alhamdulillah tapi adab ngan suami takde. bahasa kasar nya lah haii. pastu tengok yang tulis budak2. bukan nak underestimate sbb pernah je baca budak spm punya novel and cerpen tapi superbb sampai tak rasa mcm budak yg tulis. yg ni dia punya tak logic macam budak sekolah rendah. sabar je lah.


    24. novel ni bukan teruk sangat. masih ada cerita. masih ada isi. cuma olahan yang buat saya stress ketika membaca. penulis kena banyak buat latihan menulis dan juga kena baca novel-novel otai yang lain untuk rujukan.


    25. novel ini mungkin ditujukan kepada golongan budak-budak sekolah so makcik yang sudah habis sekolah macam saya tak boleh nak hadam cerita ini.ayatnya sangat keanak-anakkannceritaan agak tidak matangegan-adegan kebanyakannya tidak perlu ada pun. tak ada bintang untuk buku ini. sekian.


    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *